Beccys 2.0 - FOUNDATION - TORR HY

FOUNDATION - TORR HY

2014-11-10 ♥ 20:34

 
Visst är det svårt att hitta en foundation som passar både hudtyp och färg. Hur ska man göra för att hitta rätt foundation till rätt hudtyp?
 
Mitt tips är att söka på nätet och testa olika märken. Det är oftast på det sättet man lär känna sin hud. Men däremot har jag svaret på frågan här ovaför för torr hy. Jag har en torr, känslig och lite mer rynkor i pannan. Vilket gör att jag verkligen måste hitta produkter som passar min hy.
 
Det viktigast är att ha en fuktkräm och en bra rengöring för torr hy. Men all rengöring för torr hy kanske inte passa just dig. Exempelvis, jag kan inte använda olja, mjölk eller gelé som rengöring eftersom oljan gör att inte sminket gå bort och jag känner mig aldrig ren. Mjölken gör min hy glansig och äcklig. Gelé torkar ut huden och därför kör jag på en produkt från bareminerals som funkar mycket bättre. Förstår ni vad jag menar? Du måste lära känna din hud. När du har torr hy så måste du återfukta huden och ge den fett. För mycket fett i en produkt är heller inte bra för huden eller din foundation. Därför måste du hitta en balans mellan fett och återfuktning i din ansiktskräm. När du har hittat rätt behöver du välja en foundation för torr hy som innerhåller återfuktning. Står det inte återfuktning på produkten och expediten säger att det, köp den inte! Bara ett tips till er. Jag har slutat lyssna på vad dom säger, i alla fall inne i Jönköping.
 
Men de märken som jag vet innehåller återfuktning är MAC- studio sculpt spf15 (finns i många olika färger), Clarins (foundation jag använder som du ser på bilden) och diors. Dessa är bra men går in på nätet innan du besöker butiken/ beställer den på nätet för det är så tråkigt om man lyckas ta fel och de bero också på hur torr din hud är. Hoppas detta var till någon hjälp, puss!