Beccys 2.0 - BE SAFE

BE SAFE

2016-02-02 ♥ 00:17

 
Förut kände jag mig alltid trygg men nu känns det som allt blir värre. Förut kunde jag gå ut på en kvällspromenad utan bekymmer och nu vill jag knappt lämna huset. Dock så har det skett mycket inbrott det sista i Jönköping vilket också är oroväckande.
 
Ibland känner jag inte ens mig trygg när jag ska sova efter allt som händer. Dock är det rätt bra att vi inte har larm på dörrar och fönster när vi ska sova. Eftersom jag hörde/läste en historia om en kvinna som hade gått upp tidigt på morgonen och skulle öppna dörren på altanen för att känna på det härliga vädret och ta lite frisk luft. Dock glömde hon att larmet var på när hon öppnade dörren, så hon väckte alla sina grannar på gatan. Samtidigt så ringde det i telefonen då hon fick säga att hon bara skulle ta lite frisk luft. Jösses, som det kan gå! Men säkerheten framför allt.
 
Men som sagt, jag känner mig tryggare när det är ljust ute och när dörren är låst. Likaså när jag ser poliser på stan och vakter på A6 center. Dock skulle det kännas tryggare om det fanns videokameror på fler ställen där man gick samt hade en app/knapp eller något ifall man var i fara. För ibland när man är påväg till en plats eller påväg hem så önskar jag att man skulle känna sig trygg men det gör jag inte så därför kanske jag kan använda den här tjänsten för att känna mig säkrare i samhället. Kram!