Beccys 2.0 - FETTSYROR SOM PÅVERKAR DIN KROPP & HELA SAMHÄLLET

FETTSYROR SOM PÅVERKAR DIN KROPP & HELA SAMHÄLLET

2016-11-29 ♥ 12:42

 
Mums! Detta var en otrolig god pizza med chévre och rödbeta som jag åt på café hällsokällan. De har så otroligt god mat och nyttiga bakelse. Helt värt att testa! Men det var även här som det var föreläsning om fettsyror efter att jag hade vart på Elmia. Föreläsningen var helt fantastisk. 
 
Jag har länge tänkte på hur min perioral dermatit egentlig har uppstått. För tänk om uttorkning av huden också bero på hur väl min insida mår? Fattas det några vitaminer i kroppen eller är jag egentligen normal? Men samtidigt har jag känt hur mer trött jag är. Hur mitt minne bara blir sämre för varje år. Därmed är jag otroligt trött på att repetera olika formler och kunskap för att klara av alla uppgifter i livet. Allt blir nämligen dubbelt så krävande. Vad är orsaken på detta? Genom föreläsningen fick jag reda på att fettsyrorna påverkar oss människor allt för mycket. Att det inte ens finns tillräckligt med vitaminer i den mat vi äter idag. Vi har alldeles för lite omega tre i kroppen. Säkert för mycket omega 6. Men det jag vill säga är att det måste finnas en balans mellan omega tre och omega sex för att kroppen ska bli normal. Ett normalt värde av fettsyror ligger på 1-2. Men hur kan man få veta vilket värde man har? Genom att göra ett test som kan mäta fettsyror. Idag är det normalt att ligga på ett högt värde som ex. 17 som jag hörde att någon har. Den här personen äter då både nyttigt och tränar. Hur är det möjligt? Vi har ju även sätt en ökning på hur fler som drabbas av olika typer av allergier. Folk som inte ens har haft det tidigare. Det är ju inte klokt!
 
    
Går du till en läkare idag så kommer du bara att visa ett normalt värde. För det är så samhället ser ut idag. Det är därför som du prestera sämre i skolan,jobbet, stressar mer och att minnet är dåligt. Förut fanns det mer mineraler och vitaminer i maten som bönderna sådde/framställde. Helt från grunden utan giftiga tillsatser. Sig att du exempelvis har fått ett sår på kroppen som kliar och du går och köper en kräm som läkaren har sagt till dig att köpa. Visst den där krämen funkar för stunden, men slutar du att ta krämen, då kommer det börja klia igen. Men varför tänker vi inte ett steg längre? För det måste betyda att det är något som är fel i kroppen och att det som kliar på huden är det området som är mest utsatt/ känsligt som då visar sina brister. Men det är inte där felet behöver va. Förstå ni? Egentligen behöver vi inte köpa den dyra krämen, medicinen, värk tabletterna osv. För egentligen är de inte normalt att vara så sjuka som vi egentligen är. Jag har en tidens att oftast få halsont utan förkylning. Då är frågan vad det egentligen beror på? Vad vill kroppen säga? Jag är så frustrerad över att om man äter nyttigt och rör på sig så är man inte hälsosam till fem öre, tack vare maten där alla vitaminer borde finnas i. Vad har samhället gjort med oss egentligen? Undra egentligen hur vår kropp mår av all dessa kemikalier och muskelvärk som den måste ta hand om varje dag. Det är inte konstigt att inte hjärnan kan fokusera på det du arbetar med. Utan måste ta hand om gifterna. Det är inte klokt! Om man få ner dessa värden med hjälp av bla. fiskolja så visar studien att man blir lugnare, mer fokuserad och humöret blir mer stabilt. Man kan säkert märka fler faktorer. Det tycker jag är helt underbart att man kan göra något åt problemet. Vid jul ska jag faktiskt göra ett test för att få se vad jag ligger på och förhoppningsvis få en balans i min kropp. Kram!      
#1 / / meh.blo.gg:

Intressant!