Beccys 2.0 - AMSTERDAM NÄSTA?

AMSTERDAM NÄSTA?

2017-08-06 ♥ 21:51

 
Genom att sök på ordet Amsterdam, så fick jag fram otroligt vackra bilder på staden. Dit skulle jag verkligen vilja resa. Eftersom staden består av riktigt fina gammaldags hus. Verkligen i min smak! Men missförstå mig inte. Jag älskar också moderna hus. Det är riktigt snyggt. Men det är väl därför det finns en designer inom mig. Men jag vill också säga att jag får ett intryck av att staden liknar Venedig. Där är det riktigt vackert. De använder kanalerna för att ta sig fram. Det gör att den staden beskrivs som vacker och mysigt. En del av det intrycket har Amsterdam. På det sättet kan man ju åka till Amsterdam istället. Jag skulle gärna vilja gå runt i Amsterdam en hel helg. Bara för att titta på staden och säkerligen hinna med en del shopping. Vi får inte glömma att besöka en del museum också så att man får möjligheten att lära sig Amsterdams historia. Eller få chansen att titta på teater. Åh, vad mycket saker jag skulle vilja göra. För vanligtvis vill man gärna hinna med så mycket man kan när man besöker i en ny stad. Därför är det bäst om man bor centralt för att uppleva allt på bästa sätt. Men också att ha nära till allt. Jag skulle också vilja besöka ett café i Amsterdam som heter café hill street blues eller jazz café alto. För jazz och blues är så härlig musik! Förhoppningsvis så spelar de live. För det hade vart så roligt att höra!
 
Det skulle vara riktigt mysigt om min pojkvän och jag tog flyget ner till Amsterdam och för att ligga över på hotell. Skulle inte det vara mysigt? Att själva ta ledigt ett tag och åka ner själva till Amsterdam? Dock skulle min kille få stå för guidning för att visa mig staden. Eftersom han har vart där tidigare. Det skulle vara vår första resa utomlands. Så romantiskt det skulle vara. Eller så skulle man kunna bo på vandrarhem i några veckor för att finna inspiration till att skapa passande design. För Amsterdam är ju känd för sin arkitektur. Vilket passar mig bra! För det finns design i allt. Dock skulle nog min kille bli tokig på mig. Eftersom jag förmodligen skulle vilja stanna för varje område eller byggnad som är vacker. Men det skulle också bli riktigt fina bilder till bloggen. Allt från kanalen, byggnader och stadens ljus. Så vackert det skulle bli! Kram!
#1 / / Viktoria:

Åh, vad jag också skulle vilja åka dit! Kombinationen av vatten, broar och gamla fina hus, kan det bli bättre?!

Svar: Jag håller verkligen med dig Viktoria! Det kan inte bli bättre. Vad gör dig intresserad av de kombinationer? Speciellt gamla fina hus? Kram!
Rebecca Nilsson

#2 / / Viktoria Grönqvist Alvin:

Gamla hus har en speciell plats i mitt hjärta. De berättar en tyst historia där jag får möjlighet att fundera över vem som har bott där och hur deras liv har sett ut. Ett gammalt hus är för mig som ett slags levande väsen. Låter flummigt men jag har aldrig trivts i nyare hus då de är intetsägande och inte har något att berätta. Ett gammalt hus med sina vinklar och vrår är så mycket mer levande...

Svar: Vad underbart det lät! Jag förstår precis vad du menar. Gamla hus är mystiska av sig. Ger ett intryck av en berättelse som du säger än de nyare husen. Själv föredra jag nya moderna hus med design eftersom jag brinner för hur designen ska se ut. Kram!
Rebecca Nilsson