Beccys 2.0 - RESULTAT: HÄLSOTEST WERLABS

RESULTAT: HÄLSOTEST WERLABS

2018-03-07 ♥ 13:42

Min kropp är trött, stressad, har ibs och återkommande hudproblemet Perioral dermatit. Det är ingen som hjälper mig så jag tog tag i det här själv. Dock har jag kontakt med en dietist som hjälper mig med mat och stress. För ett tag sen hittade jag en koppling mellan dermatit och ibs. Det var vitaminer eller mineralbrist. För ibland kan kroppen inte ta upp vissa vitaminer för att den saknar eller inte ha tillräckligt av en annan vitamin. Genom sidan green people skriver dem att personer som drabbas av dermatit (vet dock inte vilken dermatit) lider av b-vitamin brist. Jag har försökt få läkare att kolla mina värden på b-vitamin. Men dessa är inget dem gör förutom b12 och folat. Det gör werlabs också. Jag ligger precis i grå zonen för b12 och måste få i mig det genom maten. Därför äter jag mer räkor och ägg. Jag har även besökt läkarhuset för att få svar på mina prover. Han tyckte att allt såg bra ut. Dock har jag lågt på d-vitamin och det har man ofta runt vinterhalvåret. Kortisolet är högt eftersom jag äter p-piller. Enligt mitt test så är jag frisk. Men enligt mig själv så är jag inte det. 
 
 
 
För ett par år sen gick jag på en föreläsning om kroppens läkande process. Tack vare allt gift på olika sätt i livsmedelerna så får vi oss färre mineraler och vitaminer än vad vi borde. Det är inte bra! Vi behöver också tillräckligt med bra fettsyror som omega 3,6 och 9 för att läka inflammationer. Om ni tittar på mitt test för inflammation så ligger det under fem. Visst är det bra! Men jag har lärt mig att man ska ligga mot 1, 2 för att må bra. På så sätt kan också min mage må bättre och min hud. Varför fattar inte läkarna detta? Jag har "ibs" och hudproblem och ändå är det ingen som hjälper mig att få ner värdet på inflammationen eftersom att det ligger inom intervallet. Antingen kan jag försöka att ta ner värdet själv genom inflammatorisk kost som jag gör nu eller köpa en speciell fiskolja. Samtidigt vill jag även få ner värdet på p-alat även kallat levervärdet.
 
 
Ett annat problem kan vara magsyran. Om man har för lite magsyra så skapar det ett problem i magen. Du kan inte smälta maten ordentligt och det bildar gaser, minskat näringsupptag av bl.a zink och b12. Detta mineralet och vitaminen förbättrar finnar, akne och pormaskar. Vet ni mer vad som kan påverkas? Levern! Men bara om magsyrefunktion är nedsatt. Då kan det resultera till försämring av acnen och finnar istället. Så kan det vara det jag har? Eller kan det vara att jag har för mycket av vissa metaller i kroppen eller brist på en mineral? Svaret på frågan om mineral och vitaminer kommer dyka upp snart med hjälp av en mineralanalys. Kram!