Beccys 2.0 - january 2016

ÅH, HALLELUJA - I DID IT!

2016-01-29 ♥ 23:08

 
Åh, halleluja!! Jag har gjort det. Inga fler omtentor och det känns så otroligt skönt. Jag lovade mig själv att inte göra fler omtentor efter nyår. Dock så hade jag två tentor från förra året, vilket var hållfen och mekanik 1. Dessa tentade jag av den 11 och 17 januari. Idag fick jag veta mitt sista resultat. Jag var så spänd när jag satt med min mor i bilen och plötsligt plingade det till i mobilen. "Nytt tenta resultat - Mekanik 1" (vilket är den svåraste kursen). Eftersom appen är lite seg så fick jag uppdatera appen, scrolla ner. Där stod det, en trea. Gud vad glad jag blev! Jag har klarat de sista omtentorna. Herregud vad skönt det kändes! Just nu känner jag mig fri och mår så mycket bättre!
 
Efter att kämpat i flera timmar i ca 15 dagar och även sena kvällar så har jag lyckats! Jag har slitit som ett djur för att förstå vad jag gör. För det är ingen idé att bara lära sig en uppgift. Utan du måste också förstå problemet. Vilket jag nu har förstått efter två år. Nu vet jag vad som behövs för att lyckas! 
 
Under lovet satt jag med en uppgift i 4,5 timmar och jag kunde inte lösa den. Men efter ett tag såg jag svaret framför mig. Vad dum jag hade vart. Eftersom det fanns två parallella sträck och ett vertikalt sträck så var jag tvungen att använda Steiners sats på de två parallella sträcken och ett vanligt räknesätt på de vertikala sträckan. Hur kunde jag missa de? Det gjorde att jag fortsatte lösa uppgift för uppgift till dom tog slut. Vilket gjorde att jag satt uppe till två på natten. Det var helt klart värt det. Men jag hade samtidigt otroligt roligt!!
 
Tänk den känslan då du börjar förstå något och informationen gör att du löser uppgift för uppgifter och du känner, jag kan det här! Då känns det fanatiskt! Kram!