Beccys 2.0 - february 2024

STATUS EFTER 5 MÅNADER

2024-02-19 ♥ 22:00

 
Nu har det gått ca 5 månader sedan jag skrev mitt senaste inlägg "fått tillbaka mitt liv". Tanken är att ge er en uppdatering om hur det har gått med att läka huden och nerverna. För några månader sedan började jag få tillbaka de onda symtom i magen och det bero på att jag lyckats knäcka till ryggen/nacken lite hastigt när jag utförde en träningsövning och tyvärr gjorde magen värre. Bokade en ny tid och därefter har det funkat bra igen. 
 
Nu vet jag verkligen att "knäckning" fungera för mig. Vid den här punkten åt jag vanlig mat blandad med godis, utemat , även min egna mat till luncherna och havregrynen var tillbaka m.m. Men det gjorde inte ont på samma sätt men jag blev fortfarande uppblåst, mensvärk och huden var fortfarande röd/inflammerad och mensen var antingen för 2 dagar tidig eller för sen. Detta året har jag fokuserat på att testa keto igen, men att göra det rätt genom att äta mer protein samt smör på kvällarna. För ett år sen testade jag också keto med drog ner på köttmängden på kvällen, de var tyvärr ingen hitt. Kroppen mådde inte bra och var trött hela tiden. Men nu har jag extremt bra energi, blodsockret är jämt och orka träna mer. De här är verkligen helt underbart! Förhoppningarna är att läka torr hud, perioral dermatit och mindre inflammerad hud. Jag känner mig friskare efter kiropraktorn och inte lika sjuk.
 
 
Vet att jag skrivit mycket om växtbaserad kost men de senaste månaderna har de slagit mig att det är ingen bra mat för kroppen. Hur ska den kunna läka kroppen om man skapar inflammation med hjälp av växtbaserad mat samt husmanskost? Det är inte konstigt att vi blir så sjuka idag. För gjorde jag smoothies på 2 bananer, hallon, spenat, blåbär och vatten. Egentligen var det för mycket socker för kroppen att hantera och levern fick arbeta på max. Tänk då vad en cola eller godis gjorde med kroppen. Min sallader var goda men innehöll för lite fett. Ibland gjorde jag pajer av nöt mjöl då nöter skapa inflammation. Husmanskost är lite bättre mat ibland men fortfarande dålig eftersom de innehåller dålig mat iform av falukorv, pasta, såser (ej hemlagad) potatis (stärkelsen/sockret för högt) eller sirap på vitkålen. Eller köttfärs med ketchup för att få fram en god smak. En del oljor kan vi inte använda i ugn eller vid stekning pga. de olika temperaturerna. För då bildas det gifter. Nu använder jag endast ghee smör och talg när jag steker eller använder ugnen.
 
Ett annat perspektiv är att vi människor är väldigt sockerberoende idag och socker är gömt i mycket mat som ex. flesta såser, bröd, kakor, sushi, färdig mat, frukt, yoghurt, korv (ej färskorv), vissa typer av bacon m.m. Egentligen skulle de flesta testa keto för att uppleva hur man ska må och även skippa fika rasten med mackan. För om du äter rätt med protein och näring/fett från ex. smör så är man mätt i ca 4-5h. Kan även berätta att magen håller sig platt och lugn under keto. Det är otrolig skön känsla eftersom man ger rätt bränsle till kroppen och i detta fall rätt näring till kroppen utan att stöka ner den med skit medans den läker inifrån. Om tid så lyssna gärna på videon Mikahila Peterson  som handlar om hennes sjukdomshistoria och hur hon blev frisk. Verkligen värt att lyssna på även om de var 5 år sedan och den berör verkligen på djupet. Kram!