Beccys 2.0 - april 2023

GUTCLEAR 10 DAGAR /SIBO /KETO /IBS

2023-04-26 ♥ 21:34

 
Nu har det gått ca en vecka sedan jag avslutade experimentet med GutClear. Detta pulvret var till för att minska bakterier i tunntarmen, alltså SIBO/ Candida. Nu mår jag mycket bättre och är inte lika uppblåst som jag brukar. Under 10 dagar som jag tog detta "äckliga" pulvret så gjorde jag en förändring i kosten. För att svälta ut candida så behöver man äta 0 kolhydrater och började äta enligt keto modellen. Vilket innebär att jag äter sallad, blomkål, broccoli och kål. 
 
Tur var hade jag böcker från sist jag testade keto så jag visste vilka recept jag kunde följa. Jag gjorde en justering i kosten och försökte undvika kokosmjölk så mycket jag kunde. Den svåra biten är att stå emot frestelserna av maten dofter från sambon och från kollegornas matlådor. Men jag lyckades. När halva tiden hade gått kunde jag inte sluta gråta för att jag inte fick äta det jag ville. Med andra ord var det rätt jobbigt mentalt. På kvällarna åt jag mest soppor, blomkålsmos och broccolimos tillsammans med lite kött. Samtidigt försökte jag få i mig omega 3 genom makrill och hjälpa de god magbakterierna genom att göra en jordärtskockasoppa med blomkål och stekt fläsk. Dock är det mycket kalorier när det gäller jordärtskocka, ingår inte i keto. Men det var otroligt gott!
 
 
När 6 dagar hade gått mätte jag blodsockret mitt på dagen och hamnade på 3,8 och förstod att jag borde vara i ketos och beställde ketos stickor. På morgonen den 9 dagen så hade jag ketoner:1.9 och blodsocker på 2,9, vilket innebär normal ketos. Självklart tog jag även PH-värdet (10-dagen) som verkade hamna vid 6,5.  
 
Att gå från IBS-tarm till hyfsad normal är en befrielse. Gick även ner 4 kg på 10 dagar. Magen är som sagt inte lika uppblåst. Men efteråt försökte jag långsamt börja äta vanlig mat igen men blev mer förstoppad. Har därför återgått till keto igen men kommer behöva gå ur den snart igen. När kalasen är över kommer jag köra 3 veckor utan fusk. Eftersom det är då man läker kroppen. Kram!