Beccys 2.0 - june 2020

ÄTA HELT RENT FÖR ATT LÄKA // PD & IBS

2020-06-30 ♥ 19:16

 
 
Vad snabbt en månad går. Jag har knappt hunnit uppdatera er om hur resan för min hud har gått. Den största skillnaden är att jag har bytt kost. Innan min resa började tyckte jag att jag åt relativt rent. Eftersom jag använde oatly imat fraiche, mandeldryck, imat ,tofu, växtbaserade smör i fast och flytande form för stekning och åt ej gluten eller laktos. Men nu har jag kommit fram till vad som faktiskt irriterar min tarm. Det är tillsatsämnena i alla de produkter som jag precis skrev. Det är därför jag inte klara av buljonger, oatlys produkter osv. Visste ni att soja faktiskt irritera slemhinnan mer än att läka den?
 
Vad kan man äta istället? Jag använder ghee smör vid stekning, kokosgrädde på burk från kung markatta för att få i mig fett. Vilket är väldigt viktigt! Mer rätt fett desto mer mätt. Även en del avokado. Vi tog även bort alla snabba kolhydrater, havregryn och allt som kan påverka blodsockret. Nu i efterhand känner jag stor skillnad på att äta protein och fett till frukost än när jag åt havregrynsgröt. Jag får en helt annan energi. Jag äter potatis/sötpotatis max 2 gånger i veckan eller knappt det. Annars blir det ris eller quinoa.
 
En av de stora förändringarna är att jag inte äter frukost hemma. Utan jag tar en tesked salt och ett glas med vatten och pressad citron. Ungefär 2,5 h senare äter jag frukost på jobbet. Till början var det jobbigt och mitt humör var kaos. Men efter ett tag vande sig kroppen. Vi gjorde detta eftersom min kroppen hinner inte vila, innan den får ny energi av mat. Därför äter jag nu tre mål per dag istället för fem. Samt att vi egentligen inte ska äta för ofta eftersom kroppen aldrig har en chans till återhämtning.
 
 
 
Vad mer har hänt? Jag började använda hudvårdsserien M picaut men fungerade inte för mig. Utan vi behövde lugna huden och gjorde det med hjälp av esse hudvårdsserie. Däremot använde jag ett serum från is clinical för att reparera skadorna i huden. Den har verkligen gjort skillnad! Helt fantastiskt! Man kan äntligen se min hud igen och huden känns mycket lugnare. Jag är inte klar med min resa än. Men jag har gjort ett werlabs test som visade att jag har en inflammation i kroppen och har brist på d-vitamin och mitt kalium var för lågt. Nu jobbar vi med vitaminer från alpha plus. Om några månade igen får ni veta hur den biten har gått. Men visst ser man redan resultat? Kram!