Beccys 2.0 - SÖKANDET OM LIVET

SÖKANDET OM LIVET

2022-05-29 ♥ 10:04

 
Om sanningen ska fram. 
Ginas dokumentärserie på SVT stimmulera mig på en helt ny nivå av mörker men också genom filosofi och viktiga budskap. Jag känner igen mig från serien eftersom jag har gjort en liknade resa på ett personligt plan. 
 
Månaderna innan examen, började jag tänka på vad som var meningen med livet. Det ända som återstod var att skaffa barn och jobb. Jobbet skulle vara det jag alltid drömt om, men det är inte alltid bra att uppfylla sin högsta önskan. Vad gör man efter det? Livet kändes meningslöst och tråkigt. Men efter några år av jobb var jag tillbaka på samma spår igen. I slutet av tillfällerna med min dietist kom en del djupa frågor och svar upp till ytan och jag kände mig lyckligare. Men tomheten kom tillbaka och hittade istället en coach som hjälpte mig på traven under tre gånger, likaså en kvinna inom funktionsmedicin. Därefter har jag sökt själv och gått tillbaka till barndomen, betyg, intressen, ex, släkt/familj och vänner för att hitta mitt svar på frågan.
 
Föräldrarna lär oss att vara barn men vem har lärt oss att vara vuxna? Ingen. Speciellt att vara vuxen och högkänslig är inte lätt. Men tack vare 10 gånger med ptn och tre gånger hos ett beteendevetare har jag hittat svaret jag sökte. Fröet började efter högskolan med dietisten och fram till några månader sedan. Resan dit har varit jobbig och förekommit mycket tårar och acceptans med livet. Jag har även blivit mer förstående och hittat min mening efter att jag upptäckte att jag levt med mitt "ego", med andra ord har jag själv varit en falsk person i många år utan att varit medveten om det. Precis som de Gina får förklarat i avsnitt 5. Vi har gått liknande vägar och vi båda har nästan gett upp. Men också slösat mycket ekonomiskt, testat nya saker bara för att finna svaret och sanningen. Det kan vara tufft, men det viktigaste är att inte ge upp och försöka finna svaret även om det är svårt. Visst tar orken slut, men ta en paus och fortsätt sedan framåt. Ginas dokumentär är verkligen för alla och speciellt för er som söker efter en innebörd i livet. Kram!