Beccys 2.0 - SLUTA MED TOBAK SOM SNUS OCH CIGARETTER

SLUTA MED TOBAK SOM SNUS OCH CIGARETTER

2023-03-07 ♥ 07:28

 
Vad är det som får människor att börja dricka alkohol, röka eller snusa? Tycker någon ens att det är gott förens man har blivit beroende? Jag får en känsla om att de flesta unga människor drabbas av grupptrycket och testar på det. Vips är man fast i ett beroende. Det är också tragiskt, att unga personer faller lätt för frestelsen bara för att få samma status. Sen har vi självklart en grupp av människor som inte faller för grupptryck eller detta med tobak.
 
Det som jag tycker är extremt tråkigt och tragiskt är att man förstör organen på sig själv. Hur vill man förstöra den enda kroppen man ska ha livet ut? Det enklaste svaret skulle vara att svara Nej om man får frågan att testa tobak. Vi alla vet att nikotinet inte är bra för kroppen eller människor runt omkring som far illa av passiv rökning, de gäller både barn, unga och vuxna. Även om den nya lagen kom att man inte fick röka nära entrén så förekommer röken ändå i närheten när man går att handla. Men nu står de längre bort. Snus däremot drabbar enbart än själv så det är ju bättre på ett sätt med exempelvis tobaksfritt snus. Men det giftiga tobaken är inte bra för kroppen och tänk bl.a på att de påverka tandkött och tänder. Om vi människor ska må bättre fysik och psykiskt ska vi inte sluta upp med tobak som endast är ett stör medel och farligt för kroppen?
 
De skulle vara bra för dom som försöker sluta men tobak. Sen är det bra att de har kommit lösningar för människor som vill sluta snusa att de finns nikotinfria hjälpmedel som kan hjälpa personer. För har man vant sig vid en kudde under läppen så blir det nog ännu svårare att sluta. De är ju bra att hjälpmedel finns nära man vill sluta. Kram!