Beccys 2.0 - TRENDEN GÅR ÅT FEL HÅLL - KROPPEN ÄR SJUK

TRENDEN GÅR ÅT FEL HÅLL - KROPPEN ÄR SJUK

2024-04-25 ♥ 22:23

 
I dagens samhälle är våra kroppar väldigt sjuka. Det bero på den processade maten med socker och mängder med kolhydrater. Den livsstilen som äter mest kolhydrater på tallriken och processad protein är veganer. Men sen kommer även husmanskosten som har för mycket smaksättning i såser. Tycker så otroligt synd om kroppen som "ruttnar"  inifrån/organen förstörs inifrån som inte får den näringen man behöver eller balansen mellan omega 3 & omega 6. För de syns på hur kroppens signaler regera som att tappa hår, ont i magen, uppsvälld, fryser mycket, hudproblem, allergi, rynkig hud m.m. Det sista man ska göra är att ta ett piller för alla dessa hälsosymtom som man själv har orsakat eller rättare sagt, det maten vi själva väljer att äta. Med andra ord så bryter man ner sin kropp och det är så tragiskt. Kanske för att många inte har rätt kunskap eller att vi måste vara mer öppna vad maten egentligen gör med oss? Livsmedelsverket har en stor uppgift att rätta till de godkända livsmedel och förbjuda dem i butiker? Men också ändra syn på tallriksmodellen för den skicka mer människor till sjukhus av exempelvis cancer och cancer lever på kolhydrater och socker.
 
Har testat så mycket olika sätt att äta de senaste åren och det som har fått min mage i balans var kött i form av högrev, entrecote och köttfärs med en stor klick smör eller grädde. Önskar det kommer en dag då många väljer riktigt keto eller äter mindre kolhydrater, mer fett och protein från bra djurkällor. Det är nämligen så vi läker kroppen med riktig mat utan att förstöra våra organ så vi kan leva ett långt och hälsosamt liv utan nedsatt livskvalitet. Det är så viktigt! Kram! 
#1 / / Jkpg:

Kul att du har hittat vad som funkar för dig! Och kan bara hålla med om att det är bra om man kan hålla nere på den processade delen o sin mat! Men ibland sätter ju tiden käppar i hjulen…
Allt väl!

Svar: Hej,

Tror det skulle funka för alla om man hade tillräckligt mycket kunskap. Det är biligare i längden men de krävs tyvärr lite mer tid. Men man kan börja med att minska på processerad mat, såser och oljer till att börja med. Därefter reducera kolhydraterna och sen är du där. Om du vill testa hur kroppen mår på keto, test en månad för jag lovar du hjälper verkligen kroppen till positiva fördelar.
Kram, Rebecca.
Rebecca Nilsson

#2 / / Anonym:

Hej!

Märker du skillnad på din periorala dermatit genom att äta keto? :)

Svar: Hej,

Tack så mycket för din fråga. Dermatit blev mycket bättre på keto efter jag hade passerar 3,4 veckor. Men jag hade väldigt mycket inflammation i kroppen och på mina armar som vanligtvis är röda är nu nästan helt läkta. Tror också att den hemmagjorda benbuljong i ca 23h hjälpte till att minska inflammation. Det kan jag verkligen rekommendera, keto och benbuljong. Min hud som vanligtvis är torr blev också bättre. Men så fort man äter socker eller skräpmat så får man dålig hud, absolut keto hjälpte mig verkligen och ska testa det snart igen. Kram, Rebecca.
Rebecca Nilsson