Beccys 2.0 - january 2016

ÅH, HALLELUJA - I DID IT!

2016-01-29 ♥ 23:08

 
Åh, halleluja!! Jag har gjort det. Inga fler omtentor och det känns så otroligt skönt. Jag lovade mig själv att inte göra fler omtentor efter nyår. Dock så hade jag två tentor från förra året, vilket var hållfen och mekanik 1. Dessa tentade jag av den 11 och 17 januari. Idag fick jag veta mitt sista resultat. Jag var så spänd när jag satt med min mor i bilen och plötsligt plingade det till i mobilen. "Nytt tenta resultat - Mekanik 1" (vilket är den svåraste kursen). Eftersom appen är lite seg så fick jag uppdatera appen, scrolla ner. Där stod det, en trea. Gud vad glad jag blev! Jag har klarat de sista omtentorna. Herregud vad skönt det kändes! Just nu känner jag mig fri och mår så mycket bättre!
 
Efter att kämpat i flera timmar i ca 15 dagar och även sena kvällar så har jag lyckats! Jag har slitit som ett djur för att förstå vad jag gör. För det är ingen idé att bara lära sig en uppgift. Utan du måste också förstå problemet. Vilket jag nu har förstått efter två år. Nu vet jag vad som behövs för att lyckas! 
 
Under lovet satt jag med en uppgift i 4,5 timmar och jag kunde inte lösa den. Men efter ett tag såg jag svaret framför mig. Vad dum jag hade vart. Eftersom det fanns två parallella sträck och ett vertikalt sträck så var jag tvungen att använda Steiners sats på de två parallella sträcken och ett vanligt räknesätt på de vertikala sträckan. Hur kunde jag missa de? Det gjorde att jag fortsatte lösa uppgift för uppgift till dom tog slut. Vilket gjorde att jag satt uppe till två på natten. Det var helt klart värt det. Men jag hade samtidigt otroligt roligt!!
 
Tänk den känslan då du börjar förstå något och informationen gör att du löser uppgift för uppgifter och du känner, jag kan det här! Då känns det fanatiskt! Kram!   

RÄTT INREDNING I VINTERMÖRKRET

2016-01-29 ♥ 19:03

 
 
Om ca två år flyttar jag hemifrån och vilket ska bli så roligt eftersom jag kommer få inreda min lägenhet själv. För mig är inredning väldigt viktigt eftersom det visar ens personlighet. När jag var i min väns lägenhet så blev jag otroligt sugen på att få inreda. Eftersom det är så roligt och att jag såg hur de hade gjort! Än så länge så vet jag på ett ungefär hur jag vill ha det i Göteborg.
 
Men för er som inte vet, hur gör man för att inreda rätt? För det första måste du mäta ditt rum så du vet hur långt och brett alla möbler måste vara. Även välja rätt färger. För att få ett professionellt intryck av inredningen så kan du inte blanda in flera färger i varandra som ex blått, rosa, grönt och rött. Det kommer inte alls bli snyggt. Testa istället att gå i nyanser som ex, vitt, benvitt och beige. Dock kan man alltid ha lite olika detaljer i andra färger som grått/silver eller rosa. Det är ungefär så man får tänka. Välj högst två färger att arbeta med. Därefter vad detaljerna ska omfatta. Exempel på detaljer, kan vara ljus, kuddar med text, skålar eller mattor.
 
Glöm inte, att färgerna ändå ska gå hand i hand. Mattor finns ju i flera olika former. Både rektangulärt och rund. Men jag har alltid velat ha mattor som en detalj och därför passar en rund matta mig perfekt. Eftersom formen syns mer som en detalj än en helhet. Jag har faktiskt hittat två mattor som skulle passa rummet rätt så bra eftersom mattans färger består av både vitt och ljus blått. Vilket gör att de passar mitt ljusa rum. Det är också något att tänka på. Får jag rum med en matta? Ska jag ha mönster på mattan? I så fall, ska de synas eller vara synligt men i en ljus färg så att det inte syns lika tydligt? För ibland kan enfärgade mattor vara tråkiga. Då kan en matta med mönster som inte är lika tydligt passa perfekt. Kram!

ANLEDNINGEN TILL MIN FANTASTISKA RESA

2016-01-27 ♥ 21:37

 
Anledningen till att jag fick upp mina ögon för naturligt och ekologisk hudvård. Allt började med att mitt smink inte funkade som det skulle. Innan jag sminkade mig på morgonen så hade jag inte de finnar som jag fick efter att jag hade tagit bort sminket på kvällen. Då försökte jag hitta nytt, bättre sminkmärke. Men under den här tiden blev jag även väldigt yttorr i ansiktet. Vilket ledde till att jag knappt kunde använda smink. Trodde även att det var sminket som gjorde mitt ansikte så torrt. Men efter ett tag så märkte jag att det var min hudvård. Därför gick jag tillbaka till ett gammalt märke som jag använt tidigare. Dock så började ploppa upp finnar under dagen/ på morgonen av produkten(hade inget smink då).
 
Med andra ord så blev jag galen. Verken sminket eller hudvården funkade. Började söka efter svar. Eftersom jag inte alls mådde bra när ansiktet såg ut som det gjorde. Jag ville att det skulle bli bra igen! Därför sökte jag upp farliga/besvärade ingredienser i hudvården på nätet och jämförde det som stod med innehållet på produkten som fanns i min hand.
 
 
Då upptäckte jag ett ämne som gör att det ploppar upp finnar. Vilket var ingrediensen dimethicone/ dimethiconol / cyclomethicone. Samt alla slags paraben. Efter ett tag så visste jag inte alls vad jag skulle köpa eftersom de flesta produkterna innehöll dessa ämnen. Jag sökte efter Torr och känslig hy utan dessa ämnen. Men även utan parfym och alkohol eftersom det torkar ut huden. Tillslut så hittade jag, produkter för ekologisk och naturliga ingredienser. Jag beställde hela hudvårdsserien från 100% pure.
 
 
Men då kom nästa problem. Efter ett tag med min nya hudvård så försvann dessa finnar och jag blev mindre torr. Men dock fick jag finnar från högra örat och ner mot hakan. Vilket var väldigt konstigt eftersom jag aldrig någonsin har fått finnar där. Det måste betyda att jag inte tålde just de ingredienserna. Istället började jag leta efter ett svenskt märke.
 
I bakhuvudet hade jag tanken, att vissa produkter som är ekologiska/naturliga inte alltid är det. Gäller att titta på dess ingredienser. Till och med för vatten. Vilket jag upptäckte under processen då jag letade efter rätt hudvård. Men efter mycket letande och iakttagelse på ingredienserna så kom jag äntligen fram till att testa Maria Åkerbergs produkter. Där jag började med ansiktskräm och rengöring. Tillslut började dessa finnar försvinna och torrheten minskade. Det betydde då att jag tålde ingredienserna. Åhå, vad glad jag blev!
 
  •  Jag upptäckte Maria Åkerberg i slutet av februari förra året. Snart haft dessa produkter i ett år. Samt gjort tre behandlingar. Två av de behandlingarna är Maria Åkerbergs levande celler.
En vecka efter levande celler: 
 
Under tiden har jag vart väldigt glad över min hudvård. Jag använder även deras smink. Men eftersom jag är så känslig i hyn, finnar (uppkommer från p-staven och choklad) så har det vart svårt att välja olja, serum och ansiktsmask. Speciellt nu på vintern. Därför är det svårt att hitta rätt. Men om jag blir för röd i ansiktet eller att det blommar upp något som aldrig har vart där så vet jag att det är fel sort för just min hudtyp (eftersom min hy är väldigt känslig). Det är ett smart tips att komma ihåg!
 
När jag fick upp ögonen för naturlig hudvård så kom jag och tänka på mitt hår. Eftersom min hårbotten är också väldigt känslig. Både för schampo och stylings produkter. Då tittade jag på de ingredienserna som var så mycket värre. Om schampot löddra för mycket så betyder det att de är ingredienserna innehåller dåliga kemikalier i produkten. Bara genom att titta på ingredienserna så blev jag skräckslagen. Idag använder jag naturligt och ekologiskt schampo och balsam. Även moulding krämen och hår gel från Maria Åkerberg. Jag är så stolt över att jag har gått över till den naturliga marknaden och även inspirerat min mor till att köpa bättre hudvård.
 
 
Det är så farliga ämnen i vår hudvård idag som vi smörjer in oss med varje dag. Jag kan inte fatta att jag har gjort det i flera år. Tänk vad jag har utsätt min hud med i 20 år. Det är inte klokt! Varför fick vi inte lära oss det viktiga i skolan? Visst vet vi att smink inte är bra för huden. Men inte att det var så farligt. Likaså vår hudvård. Jag ber er. Vänd er mot den ekologiska och naturliga hudvården istället för mac, chanel och max factor. För vi är ju duktiga att ta hand om insidan men varför tar vi inte hand om det utsidan också? Märkligt!
 
Påtal av ingredienser så är det knappt jag vågar titta på maten vi köper. För tänk så mycket gifter vi får i oss i dagens samhälle. Från både mat och hudvård. Även barn som tuggar på leksaker. Åhå, jösses… Kram!