Beccys 2.0 - may 2017

KAN EM VARA SÅ INTRESSANT?

2017-05-31 ♥ 17:21

 
Jag har aldrig funnit något nöje genom att titta på hockey, handboll eller fotboll. Kan detta bero på att man tävla i lag eller att jag är ointresserad av sport? Men jag tycker fortfarande det är roligt att åka in till Båstad och titta på tennis. Likaså om det går på tv:n. Jag känner samma nöje för löpning, basket och simning. Kan det bero på de flesta sporterna som jag inte tycker om är lagidrott. Det har jag aldrig vart något förr. Men däremot är jag en tävlingsmänniska. Tycker verkligen om att vinna, om jag har bestämt mig för att lyckas. Det är det jag tycker är så spännande! Att själv ta hem segern.
 
Det var precis det HV71 gjorde, de blev svenska mästare. Likaså, Sverige i hockey tog hem segern i VM. Är inte det otroligt? Seger på seger. Tror ni att Sverige EM i fotboll kan ta hem seger också? Jag hoppas faktiskt det. För det hade vart så otroligt härligt, att för en gång skull känna att Sverige är rätt duktiga i sport ändå. Därför hoppas jag att Sverige lyckas ta sig långt i EM så att de kan ta hem guldet. Det hade vart faktiskt. Eller hur? Om ett par veckor så kan vi se Sverige och polen möta varandra i U21- EM. Självklart kommer matcherna som spelas, visas på kanal 5, eurosport och på Discoverty networks. Är det någon som ska se matchen mellan Sverige och polen? Kram!

TWIN CITY

2017-05-26 ♥ 21:16

 
För varje gång det är marknad, så tar jag alltid tillfället i akt och köper brända mandlar. För det är så otroligt gott! Jag trodde verkligen inte att man kunde misslyckas med mandlar. Men det går visst. När min kille och jag var i mariannelund så gick vi till en butik och köpte fudge. Vet ni vad? Dom fudge är de godaste jag har ätit. Iallafall dom som innehåller smaken päron. Mums! Under marknaden så köpte jag också fudge. Dock var det en annan organisation som stod på marknaden och sålde fudge. De var så äckliga att jag trodde jag skulle spy. Usch, vad hemskt! 
 
Efter de fruktansvärda fudgen så tog vi en lunch på twin city. Åh, vad laxen var god! Samt att man fick höra otroligt bra jazz till maten. Det kan ju inte bli bättre. Riktigt god maträtt med lax, min underbara pojkvän och bra jazz. Kan det bli bättre om man bortser från godiset? Ja, det kan det. För efter den goda maten vann även min kille en nalle till mig. Den var så söt! Tack så mycket älskling! Du är verkligen bäst. Kram!  

FINN BALANSEN I LIVET - TACK MÅRTEN

2017-05-13 ♥ 21:13

 
Att befinna sig i balas är extra viktigt. Mest för att vi lever mer och mer i ett sönder stressat samhälle. Där vi påverkas av många faktorer som krav, tid och prestanda. Det gör att det har rubbat min balans med träning, sömn, mat och stress. Jag känner mig ostabil. Mest för att stressen sliter sönder mig. Det beror på vardagarna enbart består av sömn,skola, extra jobbet samt plugg. Det låter så tråkigt, speciellt när jag har gått i skolan och pluggat i 16 år. Därför ska det bli så skönt att äntligen får sluta skolan. Herregud, ni vet inte hur länge jag har väntat på det! Mest beror det på att jag inte kan finna någon balans mellan mig själv och skola. Det måste man göra för att må bra. Men hur gör man för att må bra?
 
Jag började med Mårtens föreläsning som ägde rum i tisdags. Den handlade om nyckeln till resultatet. Vet ni vad? Jag är glad över att Joacim och jag gick på föreläsningen. Mest för att den var så bra! Jag lärde mig hur jag kunde må bra igen. Allt handlar om att ha en balans mellan sömn,motion mat och stress. Om några av faktorerna börja vackla eller till och med gå av. Då är det den svaga punkten man ska bygga upp igen. Hur gör man det? Genom att välja en stabil faktor, som exempelvis motion. Om ex. den svaga punkten är stress. Sen var hans föreläsning väldigt magiskt. Eftersom hans historier berörde mig djupt. Mest för att jag kände igen mig. En del var bara sorgliga, tragiska och hemskt. Två andra saker som jag fick med mig från föreläsningen, var att han fick mig att tänka genom att ställa en viktig fråga som löd, vad vill du och vad mår du bra av?
 
Visst är det en svår fråga? Men också väldigt viktigt genom att det är fokuset till resultat. Eftersom du kommer jobba med balansen mellan sömn, motion, mat och stress.När det gäller motion så är det viktigt att veta vad syftet är och varför man gör det. Men också vad motion betyder för en själv. De kan ju vara precis vad som helst. Det behöver inte handla om gym eller löpning. Utan kan vara att ta trapporna eller cykeln till jobbet. Bara man hittar ett verktyget som passar. Eftersom det är viktigt att du är glad under tiden du utför det du gör. För det är nyckeln till hälsan. Glöm inte att delmål och mål är viktigt om man ska lyckas. Men ni får heller inte glömma ett viktigt citat från Mårtens föreläsning som lyder, livet handlar inte om att hitta dig själv. Utan att skapa dig själv. Det är verkligen det jag sikta på. Att skapa ett nytt mig med en mer balanserad tjej som kan njuta av livet och vara glad över det jag har. Kram!