Beccys 2.0 - ALTERNATIV TILL PIZZA

ALTERNATIV TILL PIZZA

2018-11-27 ♥ 22:58

 
Känner du suget efter takeaway? Kanske en pizza? Varför inte gör en blomkålspizza som är ett gott och nyttigare alternativ. Jag lovar, det är riktigt gott! Du känner dig mer alert än när du äter en vanlig pizza. Du ger även dina magbakterier bra mat. Vill ni ha receptet? Receptet kommer från en tidning. Men åter igen, det var jättegott!   
 
 TID: ca 45 min 
UGN: 200 grader
 
 
4 personer:
250g blomkål
1 1/4 del ljummet vatten
1/2 paket jäst
2/3 tsk salt
3 små ägg/ 2 stora ägg
2-3 fullkornsvetemjöl
Tomatpúre
vitlök
Färsk oregano 
Permaskinka utan fettkant
Kronärtskockshjärtan
Färska ananas
Ev. lite riven ost
 
 
• Börja med att köra blomkål i din hushållsassistent. Det ska bli jämnt finfördelat. Ta därefter fram en bunke och rör ut jästen i vattnet, knäck sedan äggen och rör om. Nu rör du ner blomkålen och salt i en bunk, tillsammans i blandningen. Tillsätt sedan mjölet. Degen är nu klar för att breda ut på ett bakplåtspapper. OBS! Gör den ej för tjock. Grädda botten i 15 -20 min. Beroende på tjocklek på degen. 
 
• När bottnen är klar så behöver du bara lägga på tomatpuré, vitlök och oregano. Sedan är det dags för valfri topping (ananas, parmaskinka eller kronärtskockshjärtan). Jag valde enbart parmaskinka och lite ost. Men det behövs något färskt, som ananas. Inte bara skinka och ost. Därefter ska pizzan gräddas i 10 minuter i 200 grader värme. Men annars var det ett riktigt gott recept som jag kan rekommendera. Kram!      
 
#1 / / Anonym:

Mums, ser gott ut😀