Beccys 2.0 - RECEPT PÅ NYTTIGA BARS/BROWNIES

RECEPT PÅ NYTTIGA BARS/BROWNIES

2019-06-04 ♥ 20:27

 
Vilka gudomliga bars/brownies jag gjorde för ett tag sen. Dom blev helt underbara. Speciellt efter blötläggning av dadlar i 10 min. Det blev även bättre för min matsmältning. Åh, vad skönt! Den sista delen av receptet skulle man koka upp kokosoljan med kakao. Men smälte istället kokosolja i mikron och tillsatte resten av ingredienserna. Det blev så bra och så gott. Mums! Receptet kan ni läsa här nedanför. Kram!
 
Recept
50 g Hasselnötter
75 g mandlar
6 msk raw kakao eller kakao
1 msk chiafrön
1 tsk salt
Blötlägg 225g dadlar i 10 min
6-8 st ner tryckta mandlar
4-6 st hakade madlar
 
Chokladtopping
2 tsk kokosolja
2 tsk raw kakao eller kakao
1 tsk agavesirap
 
» Börja att lägg i hasselnötter och mandlar i matberedaren tills det är fint fördelat till ett mjöl. Lägg i kakao,chiafrön och salt i matberedaren och tryck på start. Därefter i med de blötlagda dadlarna som redan är urkärnade. Kan behöva hjälpa till med en sked, beroende på hur stark matberedare du äger. Tryck sedan ut degen på ett bakplåtspapper i en form. Till sist tryck du ner mandlar i degen. Därefter in i frysen.
 
» Nu till chokladtoppingen. Smält kokosoljan i mikron. Lägg i kako och sirap och blanda runt. Ta sedan ut formen ur frysen och häll på toppingen över degen. Strö sedan de hakade mandlar över toppingen. Obs, se till att vara snabb så att inte toppingen hinner stelna innan du strö på mandlarna. Kram!