Beccys 2.0 - SVÄLTER DU DIN KROPP?

SVÄLTER DU DIN KROPP?

2020-09-01 ♥ 21:32

 
Har ni tänkt på att vi blir allt mer sjuka idag av alla möjliga skäl? Men att de flesta också börja äta vegetariskt och tyvärr får problem med magen. Man tro också att det är den enda kosten som fungera (enligt mig). Dock ser man att håret kan vara slitet och livlöst och att hyn har tappat sin glans eller vad man nu ska kalla det. Men vad är egentligen rätt för kroppen och vårt tarmsystem? Dokumentären the game changers visade två provrör om hur rent det blev av plantbaserad kost och grumligt med kött. Vet vi verkligen vad som är sant? Det kanske ska vara grumligt för att vi ska må som bäst? Hade de verkligen ätit rent fett och bra kött? Det gäller fortfarande att vara källkritiskt till alla dokumentärer och vad man läser.
 
Bilden hänvisar till Dokumentären the game changers. 
 
När tarmen mådde riktigt dåligt.. ( dock bara en del av vad jag åt)
 
När man börjar titta på sin egen kost genom historien så känns det som jag misshandlade kroppen. Då jag bara rasade i vikt och hade ingen kontroll över tarmen och hade noll ork.. Efter allt jag har lärt mig under detta halvår samt efter läsningen av hormonboken och keto så hänger allt ihop på ett logiskt sätt. Det är konstigt att jag inte förstod detta tidigare. Tänk att man äter smoothie till frukost av 1 banan, hallon, spenat, kokosolja och vatten. Toppningen blev oftast banan, fröer och bovete. Redan här har vi bomben av naturligt socker på hög nivå. Till lunch var det oftast en sallad med gröna blad, spenat, morötter, gurka och kyckling/fisk/tofu. Ibland blev det creme frech från oatly. En annan lunch kunde vara fisk med sweet chili och kokta grönskar. Jag mådde inte bra och var trött. Vad är det som saknas i måltiderna? Att de ska vara balanserad, bort med naturligt socker och ut med halvfabrikat (även den vegetariska delen). Men också öka fettet i kosten, men samtidigt välja rätt fett och dra ner på kolhydrater. Idag mår jag mycket bättre än tidigare och har jämnare blodsocker och är inte alls lika hungrig. Knappt någon mensvärk.
 
 
Men åter till rent och naturligt fett. Personer säger att det är farligt med fett, men är det farligare än pastan eller snabbmatskedjor som hamburgare eller utematen som vi stoppar i oss? Om vi ska bli friska och sluta svälta kroppen och istället ge den näringen som tarmen behöver. Testa gärna att experimentera med protein och fett eller stek proteinet i rent fett med grönsaker istället för en macka eller havregrynsgröt. Kolla hur du mår. Däremot kan jag lovar att blodsockret kommer hålla en jämn nivå, redan vid frukost med hjälp av fett, protein och lite råa grönsaker. Kram!